tisdag 27 september 2011

Dåligt med bloggande men desto mer tillsyn...

Det har varit dåligt med bloggposter men jag håller på och jobbar på en ny variant.
I helgen var det dags att köra lite fisketillsyn i Hökensås.
Det var väldigt mycket folk där uppe i helgen, nästan som på premiären som Marcus i shopen sa.  Fisket var dock riktigt trögt och vi mötte en hel del sura miner. Troligtvis är det de senaste dagarnas skyfall som har sänkt temperaturen i sjöarna. I Baltak var det otroligt högt vatten också så fisket där har varit riktigt trögt också. 
Allt snack om att det inte spelar någon roll om man får fisk verkade ganska bortblåst där uppe kan man lugnt säga. Jävligt mycket muttrande om "ingen fisk i sjön" och "helt hopplöst".
Inga tjuvfiskare togs vilket var ganska skönt då det var första gången som jag har var med och gick tillsyn. 
Själv njöt jag kungligt av vädret och de vackra höstdagarna som vi fick uppleva där uppe. Nu är ju den absolut bästa tiden på året tycker jag.

tisdag 20 september 2011

Insomnade AEG vaknar till liv...

Killarna i AEG har gjort en av mina absoluta flugfiskefilmer nämligen: Metalhead. Killarna drar iväg till British Columbia i Kanada och fiskar steelhead. Precis som i alla deras filmer så är det lika mycket äventyr som fiske. Metalhead var dock den sista av deras filmer och de gick sedan skilda vägar. Några av dem började jobba med Flyfishing Filmfestival som är en turnerande filmfestival i nordamerika.
Nu har de de flesta av dem dock dragit ut på äventyr igen. Trailern till Geofish lovar gott.
http://vimeo.com/27502071

söndag 18 september 2011

Hump -what?

Satt häromdagen och försökte binda upp en humphy men det var bland det värsta jag har skapat i städet. Idag blir det dags för revansch och en superrealistisk nattsländepuppa som jag har spånat på ett bra tag.
Annars har det varit lugnt på fiskefronten det senaste.
Jobbar dock på en ny blogg/hemsida med fler filmer och mer... mer helt enkelt.

måndag 12 september 2011

Low & Clear

Kamratskapet runt fiske är ibland hela grejen med att fiska. Andra dagar vill man bara dra iväg själv. De flesta flugfiskefilmer är packade med fighter och stora fiskar men själva känslan runt fisket glöms bort.
Finback Films kommer snart med en ny film som fokuserar på kamratskapet runt fiske. (Det är ett gäng fina firrar i också!)

Än en gång gör sig steelheaddemonen sig påmind efter att ha sett trailern till Low & Clear. http://finbackfilms.com/trailer.html

Mycket roligt att en av "huvudmännen" är sonen till en av mina favoritartister Townes Van Zandt.

onsdag 7 september 2011

Busy Buzzer


Här kommer en liten SBS på en fjädermyggpuppa. Innan band jag alltid mina fjädermygg med en CDC-puff som flytkraft men denna binder jag med en frigolitkula för då blir den i princip osänkbar och man kan utan problem hänga en myggnymf i krokböjen en lite längre ner om man vill.


Jag använder en krok som heter Kamasan B100. Nu storlek 16 men man fjädermygg är i regel ännu mindre så storlek 20 brukar vara lagom. Fäst tråden vid krokögat.

Linda tråden i jämna varv långt bak på krokskaftet.

Fäst in en bit silverfärgad koppartråd med två lösa trådvarv och lämna någon millimeter koppartråd mot krokögat. Dra åt tråden och fäst den lilla biten koppartråd som du har lämnat mot krokögat. Anledningen till att vi inte fäster koppartråden direkt vid krokögat och går bakåt med den är att det bygger för mycket på en sådan liten krok.  Gå sedan tillbaka med bindtråden till krokögat.

Linda ett par jämna varv av koppartråden framåt och fäst in den vid krokögat.

Lägg en frigolitkula på en liten bit damstrumpa. Dra ihop strumpbiten och snurra ett par varv. Angående damstrumpan: fråga gärna din partner om lov innan du börjar rota bland hennes/hans(?) underkläder. Det kan vara bra att berätta vad du ska använda den till. Personligen har min fru insett att jag är galen i flugbindning och hon lyfter knappt på ögonbrynen när jag ställer konstiga frågor längre.

Lägg hela anordningen på krokskaftet och lägg två bindtrådsvarv runt damstrumpan som på bilden.

Klipp bort damstrumpan som på bilden.

 
Linda ett jämnt lager bindtråd över resterna av damstrumpan och forma ett litet huvud. Slå ett par halvslag och lacka huvudet sedan är det klart.
Fiska den med lång, tunn tafs och häng gärna en liten puppa i krokböjen någon decimeter under så fiskar du på två djup samtidigt.

tisdag 6 september 2011

Cool bild - stadiga vak

Satt och kollade igenom lite bilder från den säsongen och fastnade för den här. Mackan har tagit kortet under vatten med sin vattentäta (förhoppningsvis) kamera och jag gillar grynigheten och alla suddiga blänk. Framförallt kommer jag ihåg sommarkvällen med ganska dåligt fiske då vi bestämde oss för ett sista stopp vid Lilla Havssjön i Hökensås och prickar in ett spinner fall precis innan vi skulle packa ihop.

Helt plötsligt var vattenytan full av sländor som fisken gick och plockade i stadiga vak. Jag tog sikte på en och lyckades skjuta ut lina i ett sånt där kast man gör en gång om året. Perfekt presentation och sländan innan försvann i ett vak och sedan försvann min imitation i ett slurp...

måndag 5 september 2011

söndag 4 september 2011

Ny fisk-Nya flugor-Nytt vatten

Idag sattes det ny fisk i klubbvattnet och det var givetvis värt ett besök. Klubbens ordförande bjöd ju dessutom på korv och de som känner mig vet att jag aldrig missar ett tillfälle till gratis korv... inte korv som kostar pengar heller för den delen. Jag gillar korv helt enkelt. Nog om korv!
Bengan langar fisk
Fina firrar

Rejäla bågar är det också!

I med dem i sjön




Jag har alltid talat mig varm om Källefalls regnbågar som ju håller jättefin kvalité men de här firrarna var av ypperlig klass. Rejäla bitar på runt 2 kg var det också, hela fenor och pigga var de.
Det var kul att träffa lite medlemmar i föreningen också och det verkar vara ett härligt gäng.
Sjön var precis som vid premiärturen ganska kall för att vara mitt i sommaren och precis som jag trodde så är det en källsjö längre upp som rinner ner via en mosse som sedan rinner ut i vår sjö.
Sedan förra gången har jag bundit upp fjädermygg i små storlekar för att kunna lura upp bågarna. Det kommer en SBS på fjädermygg senare. Får se om det inte blir en tur till sjön senare i veckan...

torsdag 1 september 2011

Klubbvattenpremiär och årets första bomtur...

Förr eller senare skulle den komma det visste jag men jag hade inte väntat mig att det skulle bli igår det ska jag villigt erkänna.
Igår testade jag klubbvattnet för första gången och dagen till ära hade jag både fru och dotter med. Fisken vakade ganska friskt och ganska snart insåg jag att de åt fjädermygg. De åt dock alla utom mina imitationer! Mycket frustrerande. Efter ett tag så insåg jag dock att mina imitationer i storlek 18 var mer än dubbelt så stora som originalen. Med andra ord är det dags att sätta sig vid bindstädet igen. Efter ett par timmar var dottern trött och jag var ganska less så då var det dags att dra sig hemåt.
Jag gillade dock klubbsjön mycket och ser fram emot många fisketurer dit. Vakande fisk över hela sjön och vacker natur med ett rikt djurliv brukar ju göra nytta för själen.